GYIK

Mit kell tudni házhozszállításunkról

A szállítás teljesítéséhez szükséges magyarországi szállítási címet Ön választhatja meg. Az összes grillezőnket összeszerelt állapotban, működésük hibátlanságát gondosan ellenőrizve adjuk át vevőinknek és erre garanciát is vállalunk. Szállítóink az Ön által kívánt helyre teszik le otthonában a nálunk vásárolt termékeket, így Önnek csak élveznie kell az általuk nyújtott kényelmet. Természetesen, ha vevőnk arra tart igényt, egyénileg, dobozban is elszállíthatja termékeinket raktárunkból, de ebben az esetben nincs lehetőségünk az említett-mindkét fél érdekét szolgáló- összeszerelési és ellenőrzési szolgáltatásokat biztosítani.
A házhozszállítási szolgáltatásunk részleteiről, annak díjszabásáról, illetve az esetleges díjmentes házhozszállítás feltételeiről kérjük érdeklődjön értékesítő kollégáinknál!

Hogyan működik a garancia érvényesítése

A megrendelt termék átvételekor a Vevő felelőssége ellenőrizni a termék minőségét és csak a kifogástalan minőségű terméket köteles átvenni. Ha a terméken sérülés észlelhető, feltétlenül szükséges a kiszállítóval a rongálódásról való jegyzőkönyv felvétele, vagy az áru átvételének elutasítása.
Az egyes termékek garanciális feltételei és időtartama megtalálható a termékleírásoknál és honlapunkon. A garanciaidő a termék gyártójától, valamint a felhasználástól függ. HORECA szektorban történő felhasználás esetén minden termékre egy év garanciát vállalunk. 
Nem rendeltetésszerű használat esetén a termékekre garancia nem érvényesíthető. Esetlegesen felmerülő nem egyértelmű probléma esetén, minden esetben a gyártóval egyeztetve vizsgáljuk ki a fennálló hibát. A garancia kezelése Magyarországon, a Tectona Hungary Kft által történik.

A gázüzemű modellek tudják ugyanazt a füstös BBQ ízt produkálni, mint a faszénnel működő modellek?

Sokan megkérdőjelezhetetlenül azt gondolják, hogy az igazi BBQ íz a faszénnek köszönhető.  Ez azonban nem igaz. Az ételekből a forró felületre jutó zsírok és nedvek hirtelen és (legyen az faszén, vagy gázüzemi kerti grillek esetén a hőelosztó lap) gyorsan elpárolognak, és visszacsapódnak az ételre.  Ennek a folyamatnak az eredménye a hamisítatlan barbecue íz. A füstös grillételek különleges ízvilágát és karakterét tovább erősíthetjük, ha grillsütőnkbe faforgácsot helyezünk.

Hogyan tudom beüzemelni a kiválasztott gázüzemű grillsütőt

Nem kell mást tennie, mint a szállítás napjára beszerezni a méretben megfelelő gázpalackot, majd az általunk biztosított, a grillsütőbe előre beszerelt szabvány szerint megfelelő reduktorral biztonságosan összekapcsolni.  Ez után a pár perces művelet után csak üzemelje be az összes gázégőt, tekerje maximális teljesítményre, és 10 percig lecsukott párolótető mellett, az első használat előtt ’égesse ki’ a sütőteret.

Honnan és milyen gázpalackot kell beszereznem a grillsütőmhöz

Gézpalack forgalmazásával cégünk nem foglalkozik. Grillsütőink az európai szabványnak megfelelő méretű palackok befogadására alkalmasak. Azaz méretben, a palackok számára kialakított helyre a magyar szabvány szerinti palackok nem férnek be. A legtöbb benzinkúton már elérhetők az EU-s palackok is, de szívesen ajánlunk Önnek megbízható gázpalack kereskedőt.
A termékek leírásában megtalálja, milyen méretű és típusú palack helyezhető el kerti sütőjében.

Ajánlott gázpalack lelőhely elérhetőségei:
Közép-Európai Gázterminál, Stafétagáz termékcsalád
Házhozszállítás:  06-30-505-22-72

Telepek:
1183 Budapest , Ráday Gedeon u. 42/b,
Nyitva: H-P 06-18, Szo: 06-16-ig
1158 Budapest , Késmárk u. 9
Nyitva: H-P 07-18, Szo:07-12

Mi az előnye a mobil grillezőknek?

Természetesen -  többek között  - a mobilitás az egyik legnagyobb előnyük, de nem elhanyagolható az sem, hogy ha mobil kerti grillező mellet döntünk nincs szükség sem a kerti konyha megterveztetésére, sem annak kivitelezésére, nem szükséges pultot és konyha felületet építeni, így rengeteg időt és vesződséget spórolhatunk magunknak. Csak körültekintően tájékozódni kell a piaci kínálatról, és ki kell választani az igényeknek legmegfelelőbbet. Ne próbáljuk csak magunkra hagyatkozni. Egy szakértő értékesítő sok hasznos, és szabad szemmel nem látható információra (égők típusa, garancia, kiegészítők, bővíthetőség, sütési típusok, módszerek, ….) hívhatja fel a figyelmet, segítve a döntést. További előnye, hogy mind a karbantartás, a tisztítás és  az esetleges javítás egyszerűbben kivitelezhető.

Mi az előnye a beépített kerti grillezőknek?

Beépített kerti sütőt akkor érdemes választani, ha az esztétikai vonalat tekintve egy szívünknek kedves designt, külsőt szeretnénk megvalósítani, ha jobban szeretjük az épített, terméskővel vagy téglával díszített, romantikus, mediterrán vagy modern beton megoldásokat a festett alu vagy rozsdamentes acél szekrényekkel szemben.

Több dologra érdemes a hely kiválasztásakor odafigyelni.  Mindenképpen az étkezőnek szánt terasz, terület közelében legyen, de ne építsük közvetlenül a ház mellé sem, hogy a szagok kívül maradjanak. Ha pedig valami igazán szépet és praktikusat szeretnénk, tervezzük egy fedett pergola alá, hogy bármikor, akár esős, rossz időben is tudjuk használni.

Milyen ételek készíthetők kerti grillen?

 A minőségi mobil kerti grillezők ez elmúlt években olyan mértékű termékfejlesztésen mentek keresztül, hogy bátran nevezhetjük őket valódi, teljes értékű konyháknak.  Mindent elkészíthetünk rajtuk, a steak-en át a süteményig, pizzáig vagy a kenyérig, de akár fel is idézhetjük a téli vásárok hangulatát és meglephetjük magunkat egy kürtős kaláccsal – grillnyárson készítve –  és egy finom forralt borral, mindezt kint a szabadban.  A legfontosabb, hogy a párolótetővel rendelkező grilleken már indirekt sütési technológiát is alkalmazhatunk, így készíthető el bennük minden. Emellett egy oldalégőn levest vagy szószokat, forró italokat készíthetünk.  A gyártók több lehetőséget is felkínálnak, vannak külön szekrényekből álló rendszerek, melyek igény szerint válogathatóak össze (mosogató, faszenes egység, gázüzemű egység, teppan yaki, hagyományos gázos főzőlap, kőlap pizze sütéshez, tárolók, szemetes, …) valamint léteznek olyan modellek, melyek már alapból rendelkeznek több egységgel is. (főzőlap, vaslapos és rácsos grillező felület, mosogató, grillnyárs forgató, pizzasütő kőlap, …)

Mit tegyek, ha hosszabb ideig nem használom a grillsütőmet (téli tárolás)

Ez esetben mindig csatlakoztassa le a gázpalackot a grillről, előtte győződjön meg róla, hogy el van zárva.  Tárolja a palackot a szabadban, jól szellőző helyen. A grillsütőt pedig védje a felesleges koszolódástól, vagy környezetei hatásoktól, és takarja le a típushoz passzoló téli takaróponyvával.

Mire érdemes rendszeresen odafigyelni, hogy hosszú életű legyen a grillsütőm? (tisztítás/ karbantartás)

A sütés befejezése után készüljön fel a következő sütési alkalomra úgy, hogy elégeti az összes ételmaradékot. Távolítson el minden ételt a rácsokról, fordítsa a kezelőgombokat a maximális állásba, és 5-10 percig zárt fedéllel működtesse a grillsütőt, amíg a füstölés leáll.  A rácsok tisztításához használjon hosszú nyelű drótkefét. Vegye figyelembe, hogy a grillsütő forró, így viseljen konyhakesztyűt, vagy használjon edényfogót a kefe kezeléséhez. Nem kell lemosnia a rácsokat és a felső sütőkeretet minden sütés után, de ha ezt akarja tenni, használjon enyhe szappanos vizes oldatot, majd alaposan öblítse ki. Soha ne használjon kereskedelemben kapható sütőtisztítót.
Az öntöttvas alkatrészeket (rács, vaslap) érdemes mindig beolajozni, hogy ne korrodálódjanak a használaton kívüli időszakban.

Érdemes minden sütés után ellenőrizni a zsírtálcát is. A zsírtálca közvetlenül az alatt a nyílás alatt található, amelyen keresztül a zsír lefolyik. Érdemes a zsírtálcába homokot helyezni, így amikor az megtelik zsiradékkal, sokkal egyszerűbb kiüríteni és tisztítani.

A biztonságos és hatékony működéshez legalább évente egyszer, vagy egy hónapot meghaladó tárolás után ellenőrizze az égőket, nem dugultak-e el, illetve érdemes szivárgás tesztet is végezni.

Mit tegyek ha nem működik a szikráztató

Ez esetben az első amit érdemes ellenőrizni, hogy a szikráztatót működtető elem nem merült-e le, illetve nincs-e esetleg fordítva behelyezve. Ha biztos benne, hogy nem az elemmel van a probléma, kérjen tőlünk segítséget. A probléma orvoslásáig egy hosszabb gyufával vagy arra alkalmas eszközzel, a grillsütőkön kialakított oldalt található nyíláson keresztül az egyik gázégőt megnyitva be tudja gyújtani az égőket. Ezt azonban kellő óvatossággal, biztonságosan végezze el, a használati útmutatóban található folyamatot követve. Ha 5 másodperc alatt sem gyullad be az égő, ne próbálkozzon tovább. Ez esetben valószínű más probléma is felmerülhet a működtetés során.

Mi tegyek ha gázszagot érzek, ha sütő nem éri el a megfelelő hőmérsékletet, ha nem gyullad(nak) be a gázégő(k), vagy ha a sütő egyenetlenül melegít.

Mindig  tartsa tisztán a gázégőket. Használaton kívüli időszakban a gázégőbe pókok, rovarokra rakhatnak fészket, ez által eltáródást okoznak az égőben, mely így nem fog megfelelően működni. Ezek az elzáródások ráadásul belobbanó tüzet is okozhatnak a felduzzasztott gáz miatt.

Ha belobbanó tűz keletkezik, azonnal kapcsolja ki a gázt a forrásnál. Vizsgálja meg és tisztítsa meg a fúvókákat (főégő, oldalégő, hátsó égő) a használati útmutatóban találhatóak szerint.

értesüljönakcióinkról, receptjeinkről,
tippjeinkről

 
tectona grandis üzletek