Csirke sörösdobozban

2016.02.03.
Vissza

 

Módszer: közvetett grillezés

Előkészítési idő: 10 perc

A gőzölgő sör nem hagyja kiszáradni húst, míg a magas hőmérséklet ropogósra süti a bőrt, így az eredmény minden egyes alkalommal egy tökéletes szárnyas étel. Hasznos tippünk: győződjön meg arról, hogy a csirke stabilan áll, mielőtt lezárja a fedelet! Egyébként a csirke elbillenhet és kiborulhat a sör. Amikor kiveszi az elkészült csirkét a grillezőből, használjon edényfogó kesztyűt és ügyeljen arra, hogy ne boruljon ki a sörösdoboz tartalma, mivel az nagyon forró. Hagyja a csirkét 10 percig pihenni, mielőtt eltávolítja a sörösdobozt.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (kb. 1,8 kg)
  • 1 dobozos sör (kb. ½ l)
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál feketebors
  • 3 evőkanál a kedvenc fűszereiből álló
  • száraz fűszerkeverékből
  • 2 evőkanál növényi olaj

Előkészítés és sütés:

Távolítsa el és dobja ki a nyakat és az aprólékot. Öblítse le a csirkét kívül és belül is, majd itassa le róla papírtörlővel a nedvességet. Dörzsölje be enyhén olajjal, majd a száraz fűszerkeverékkel is kívül és belül egyaránt. Tegye félre. Melegítse elő a grillezőt magas hőfokozaton. Nyissa ki a sörösdobozt és öntse ki tartalmának a felét. Helyezze a sörösdobozt a rozsdamentes acélból készült csirkesütő tartozék közepébe. Fogja a csirkelábakat egy-egy kezébe, és húzza a csirkét a sörösdobozra úgy, hogy az a hasüregbe kerüljön. Kapcsolja le a gázégőt az egyik oldalon, a másik oldalon pedig állítsa közepes hőfokra. Helyezze a csirkesütő tartozékot arra az oldalra, ahol kikapcsolta a gázégőt, így közvetett sütési módszerrel készül az étel. Győződjön meg arról, hogy a csirkesütő megfelelően stabil, mielőtt lezárja a fedelet. Süsse a csirkét közvetett módon, közepes hőfokon kb. 1 ¼ óráig, vagy amíg a belső hőfok el nem éri a mellrészben a 77C-ot, a comb legvastagabb részében pedig a 83C-ot. Óvatosan vegye ki a grillezőből egy edényfogó segítségével. Hagyja 10 percig a csirkesütő állványon, mielőtt levenné róla. Ügyeljen arra, nehogy a sör kiboruljon, mivel az nagyon forró. Bontsa szét a csirkét és tálalja azonnal.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Rozsdamentes acél csirkesütő állvány

Süssön ínycsiklandó grillcsirkét saját grillsütőjén. Ez a rozsdamentes acél csirkesütő állvány a legjobb megoldás szárnyasok egészben grillezésére.

értesüljönakcióinkról, receptjeinkről,
tippjeinkről

 
tectona grandis üzletek