Csirkés, chilis pizza, friss korianderrel

2016.02.03.
Vissza

 

Módszer: direkt grillezés és pizzakövön sütés kövön

Hozzávalók:

  • 3 evőkanálnyi olívaolaj
  • 35 dkg csirkemell, kicsontozva
  • 1 csokor szeletelt újhagyma
  • 1 friss vörös chili paprika magozva, felaprítva
  • 1 piros paprika
  • 12 dkg szeletelt gomba
  • 3 evőkanál apróra vágott, friss koriander
  • 1 db. 30 cm-es, kerek pizzalap (házi készítésű vagy készenvásárolt)
  • 1 evőkanál chili olaj
  • 17 dkg reszelt mozzarella sajt
  • Só és paprika ízlés szerint
  • Igényünk szerinti extra feltét

Előkészítés és sütés:

Öntsük le a csirkemellet olívaolajjal, majd fűszerezzük sóval, borssal és chilivel.  Állítsuk a grillt közepes fokozatra és helyezzük a csirkét a sütőlapra. A közvetlen grillezési módot használva addig süssük a csirkét, amíg teljesen átsül, de csak egyszer fordítsuk meg közben. Vegyük le a csirkét a grillről és vágjuk vékony szeletekre.

Tegyük az egész piros paprikát a grillre és addig süssük, míg fel nem forrósodik, de ne puhuljon át teljesen. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk vékony szeletekre a paprikát, újhagymát, a gombát és ízlésünk szerinti egyéb plusz feltéteket. Öntsük rá a maradék olívaolajat, vörös chilivel, korianderrel, sóval és borssal fűszerezzük. A felesleges olajat csepegtessük le róla, majd az egészet lefedve tegyük félre kicsit.

Kenjük be a pizzalapot chili olajjal. Osszlassuk el rajta egyenletesen a csirkét, szórjuk meg zöldségekkel, végül hintsük meg reszelt mozzarella sajttal.

Az előmelegített pizzasütő kövön süssük 5-10 percig, vagy addig, amíg a pizzánk alja ropogósra és gyönyörű aranyszínűvé válik és a sajt elkezd ínycsiklandóan buborékolni a tetején.

Vágjuk fel és forrón tálaljuk.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:
Pizza grill serpenyő

értesüljönakcióinkról, receptjeinkről,
tippjeinkről

 
tectona grandis üzletek