Lazac, cédrusfa deszkán

2016.02.03.
Vissza

 

Módszer: grillezés deszkán

Előkészítési idő: 60 perc

A nyugati vörös cédrusból készült deszka a legkedveltebb grilleződeszka fajta. Megfelelő használat esetén ez az ételkészítési mód fantasztikusan finom, mély füstölt ízt ad a lazacnak.

Hozzávalók:

  • Lazacfilék
  • Olívaolaj
  • Fűszerek
  • Cédrusfa grillező lapok

Előkészítés és sütés:

Áztassa vízben a deszkát 1 órán keresztül. Tippünk: Választása szerint bármivel ízesítheti a deszkát, például különböző folyadékokkal (gyömbér ízű üdítővel, sörrel, tengeri sóval, citromlével, stb.). A különböző folyadékok különböző aromát fognak eredményezni. Miután kivette a deszkát a folyadékból, itassa le a felületéről a nedvességet és kenje be mindkét oldalát olívaolajjal. Használhat ízesített olajat is, ezzel eltérő ízhatást érhet el.Kefe segítségével kenje be a lazacot olívaolajjal (normál vagy ízesített), majd szórja meg a választott fűszerekkel. Helyezze a lazacfilét a deszka sima oldalára. Melegítse elő a grillezőt közepes-alacsony hőfokon (300 fok), helyezze a deszkát a lazaccal a grillezőre, majd zárja le a fedelet. Hagyja a grillezőben 15-20 percig. (Megjegyzés: Ha egész lazacot készít, az elkészítési idő 45-50 percre módosul.) Ellenőrizze, hogy áttetsző-e a lazac húsa és a villával megszúrva rétegeire bomlik-e. A legvastagabb résznél nézze meg, hogy átsült-e a halfilé. Amikor elkészült, tálalja kedvenc zöldségeivel, facsarjon rá citrom, lime vagy narancslét.

Jó étvágyat hozzá!

Hasznos tippünk:

Legyen kéznél egy szórófejjel ellátott vizespalack, amellyel elolthatja, ha deszka lángra kap. Amikor leveszi a rácsról vagy mielőtt a szemétbe dobja a deszkát, biztonsági okokból ismét merítse vízbe, nehogy a deszka még mindig izzásban legyen.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Cédrusfa grilldeszka

2 deszka, 100% természetes kanadai cédrusból.

értesüljönakcióinkról, receptjeinkről,
tippjeinkről

 
tectona grandis üzletek