Tüzes marha burger

2016.02.03.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Előkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 3/4 csésze közepesen érett cheddar sajt
  • 1/4 csésze apróra vágott koriander
  • 1 teáskanál kömény
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 apróra vágott jalapeño paprika
  • Hamburger zsemle

Előkészítés és sütés

Egy nagy tálban az ujjaival jól dolgozza össze a húst, a fűszereket és a sajtot, és formázzon szép húspogácsákat a masszából. Melegítse elő a grillt közepes-magas fokozaton, majd kenje vagy spriccelje be növényi olajjal a sütőrácsokat. Tegye a húspogácsákat a hamburgersütő kosárba, majd az egészet helyezze a grillre, és süsse 2 percig mindkét oldalát. Mérsékelje a hőmérsékletet és további 2 percig süsse mindkét oldalt alacsony hőfokon, míg jól átsül a hús, de még szaftos marad. Az utolsó két percben kissé pirítsa meg a zsemléket.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Hamburgersütő kosár és formázó

Kiváló eszköz, ha profi, saját készítésű hamburgert akar sütni otthon vagy a nyaralójában.

értesüljönakcióinkról, receptjeinkről,
tippjeinkről

 
tectona grandis üzletek