Hozza grillsütőjét tip-top formába!

2016.03.08.
Vissza

 

Az idei első grillezés előtt is áldozzon egy-két órát arra, hogy grilljét tip-top formába hozza. A BBQ ételtartamának meghosszabbítása és a biztonsági előkészületek miatt egyik évben sem lehet elmulasztani, hogy egy kis időt gázgrillje tisztításával és ellenőrizésével töltsön. Csak kövesse az alábbi lépéseket és grillje egykettőre tökéletesen felkészítve várja majd, hogy munkába állhasson.

  • 1. lépés

Távolítsa el az összes sütőrácsot, rostélyt és az égőket, majd egy erős sörtéjű kefével kaparja le a felhalmozódott zsírt a grill belsejéből. Alkalmazzon grill
tisztítót, dörzsölje le a grill belsejét és külsejét, majd öblítse le vízzel. Soha ne használjon sütőtisztító szert, mert maró hatású lehet és károsíthatja az alkatrészeket.

  • 2. lépés

Ellenőrizze az égőket, hogy nem rozsdásodott-e be valamelyik alkatrésze. Hogyha rozsdás, itt az ideje, hogy lecserélje őket. Takarítsa ki az összes eltömődött bemenetet egy fogpiszkáló segítségével, de vigyázzon, nehogy sérülést okozzon rajtuk. Ellenőrizze a gyújtók érintkezéseit, hogy nem korrodálódott-e vagy lazult ki, majd távolítsa el az összes törmeléket az elektródából. Ezután tisztítsa ki a venturi csövet. Ezeknek a csöveknek a tisztántartása nagyon fontos, mert a pókok szeretik hálóval befonni, melyek
eltorlaszolják a csövet és kárt okozhatnak benne.

  • 3. lépés

Ellenőrizze a közepes sütési fokozatot. Ha grillsütője rendelkezik melegítő lappal, távolítsa el, és bizonyosodjon meg arról, hogy a rozsda nem mart
lyukakat bele.

  • 4. lépés

Ellenőrizze a rácsokat és hegesztéseket, hogy nincsenek-e eltörve, majd távolítsa el az összes égéstermék maradványt. Hogyha grillsütőjén vannak öntöttvas rácsok, kezelje le őket olajjal, hogy megakadályozza az ételek letapadását és a rozsdaképződést.

  • 5. lépés

Vizsgálja meg a gáztömlőt, hogy nincsenek-e rajta lyukak, repedések, ami gázszivárgást okozhat. Ezt egyszerűen megteheti folyékony mosogatószer és víz 50-50%-os keveréke és egy kefe segítségével úgy, hogy a keverékkel bekeni a csövet. Takarítsa le rendesen a csatlakozókat, a tartálycsövet és a szelepet. Lassan nyissa meg a gázt, és közben figyelje, hogy nem buborékol-e a cső. Ha igen, ez a szivárgás jele. Próbálja meg megszorítani a csatlakozót, majd tesztelje le újra. Ha a buborékolás nem marad abba, cserélje le az egész gázcsövet. Legfontosabb a biztonság!

  • 6. lépés

Végül ellenőrizze a gombokat, fogantyúkat és a hőmérőt. A kisebb alkatrészek lecserélésével bármikor könnyen, olcsón és látványosan felújíthatja grillsütőjét.

értesüljönakcióinkról, receptjeinkről,
tippjeinkről

 
tectona grandis üzletek