GYIK

Mit kell tudni házhozszállításunkról

A szállítás teljesítéséhez szükséges magyarországi szállítási címet Te választhatod meg. Az összes grillezőnket összeszerelt állapotban, működésük hibátlanságát gondosan ellenőrizve adjuk át vevőinknek és erre garanciát is vállalunk. Szállítóink az általad kívánt helyre teszik le otthonodban a nálunk vásárolt termékeket, így csak élvezned kell az általuk nyújtott kényelmet. Természetesen, ha arra tartasz igényt, egyénileg, dobozban is elszállíthatod termékeinket raktárunkból, de ebben az esetben nincs lehetőségünk az említett-mindkét fél érdekét szolgáló- összeszerelési és ellenőrzési szolgáltatásokat biztosítani.
A házhozszállítási szolgáltatásunk részleteiről, annak díjszabásáról kérjük érdeklődj értékesítő kollégáinknál!

Hogyan működik a garancia érvényesítése

A megrendelt termék átvételekor a Vevő felelőssége ellenőrizni a termék minőségét és csak a kifogástalan minőségű terméket köteles átvenni. Ha a terméken sérülés észlelhető, feltétlenül szükséges a kiszállítóval a rongálódásról való jegyzőkönyv felvétele, vagy az áru átvételének elutasítása.
Az egyes termékek garanciális feltételei és időtartama megtalálható a termékleírásoknál és honlapunkon. A garanciaidő a termék gyártójától, valamint a felhasználástól függ. HORECA szektorban történő felhasználás esetén minden termékre egy év garanciát vállalunk. 
Nem rendeltetésszerű használat esetén a termékekre garancia nem érvényesíthető. Esetlegesen felmerülő nem egyértelmű probléma esetén, minden esetben a gyártóval egyeztetve vizsgáljuk ki a fennálló hibát. A garancia kezelése Magyarországon, a Tectona Hungary Kft által történik.

A gázüzemű modellek tudják ugyanazt a füstös BBQ ízt produkálni, mint a faszénnel működő modellek?

Sokan megkérdőjelezhetetlenül azt gondolják, hogy az igazi BBQ íz a faszénnek köszönhető.  Ez azonban nem igaz. Az ételekből a forró felületre jutó zsírok és nedvek hirtelen és (legyen az faszén, vagy gázüzemi kerti grillek esetén a hőelosztó lap) gyorsan elpárolognak, és visszacsapódnak az ételre.  Ennek a folyamatnak az eredménye a hamisítatlan barbecue íz. A füstös grillételek különleges ízvilágát és karakterét tovább erősíthetjük, ha grillsütőnkbe faforgácsot helyezünk, vagy falapon sütünk.

Hogyan tudod beüzemelni a kiválasztott gázüzemű grillsütőt

Nem kell mást tenned, mint a szállítás napjára beszerezni a méretben megfelelő gázpalackot, majd az általunk biztosított, a grillsütőbe előre beszerelt szabvány szerint megfelelő reduktorral biztonságosan összekapcsolni.  Ez után a pár perces művelet után csak üzemeld be az összes gázégőt, tekerd maximális teljesítményre, és 10 percig lecsukott párolótető mellett, az első használat előtt ’égesd ki’ a sütőteret.

Honnan és milyen gázpalackot kell beszerezned a grillsütődhöz

Gézpalack forgalmazásával cégünk nem foglalkozik. Grillsütőink az európai szabványnak megfelelő méretű palackok befogadására alkalmasak. Azaz méretben, a palackok számára kialakított helyre a magyar szabvány szerinti palackok nem férnek be. A legtöbb benzinkúton már elérhetők az EU-s palackok is, de szívesen ajánlunk megbízható gázpalack kereskedőt.
A termékek leírásában megtalálod, milyen méretű és típusú palack helyezhető el kerti sütődben.

Ajánlott gázpalack lelőhely elérhetőségei:
Közép-Európai Gázterminál, Stafétagáz termékcsalád
Házhozszállítás:  06-30-505-22-72

Telepek:
1183 Budapest , Ráday Gedeon u. 42/b,
Nyitva: H-P 06-18, Szo: 06-16-ig
1158 Budapest , Késmárk u. 9
Nyitva: H-P 07-18, Szo:07-12

Mi az előnye a mobil grillezőknek?

Természetesen -  többek között  - a mobilitás az egyik legnagyobb előnyük, de nem elhanyagolható az sem, hogy ha mobil kerti grillező mellet döntünk nincs szükség sem a kerti konyha megterveztetésére, sem annak kivitelezésére, nem szükséges pultot és konyha felületet építeni, így rengeteg időt és vesződséget spórolhatunk magunknak. Csak körültekintően tájékozódni kell a piaci kínálatról, és ki kell választani az igényeknek legmegfelelőbbet. Ne próbáljuk csak magunkra hagyatkozni. Egy szakértő értékesítő sok hasznos, és szabad szemmel nem látható információra (égők típusa, garancia, kiegészítők, bővíthetőség, sütési típusok, módszerek, ….) hívhatja fel a figyelmet, segítve a döntést. További előnye, hogy mind a karbantartás, a tisztítás és  az esetleges javítás egyszerűbben kivitelezhető.

Mi az előnye a beépített kerti grillezőknek?

Beépített kerti sütőt akkor érdemes választani, ha az esztétikai vonalat tekintve egy szívünknek kedves designt, külsőt szeretnénk megvalósítani, ha jobban szeretjük az épített, terméskővel vagy téglával díszített, romantikus, mediterrán vagy modern beton megoldásokat a festett alu vagy rozsdamentes acél szekrényekkel szemben.

Több dologra érdemes a hely kiválasztásakor odafigyelni.  Mindenképpen az étkezőnek szánt terasz, terület közelében legyen, de ne építsük közvetlenül a ház mellé sem, hogy a szagok kívül maradjanak. Ha pedig valami igazán szépet és praktikusat szeretnénk, tervezzük egy fedett pergola alá, hogy bármikor, akár esős, rossz időben is tudjuk használni.

Milyen ételek készíthetők kerti grillen?

A minőségi mobil kerti grillezők ez elmúlt években olyan mértékű termékfejlesztésen mentek keresztül, hogy bátran nevezhetjük őket valódi, teljes értékű konyháknak.  Mindent elkészíthetünk rajtuk, a steak-en át a süteményig, pizzáig vagy a kenyérig, de akár fel is idézhetjük a téli vásárok hangulatát és meglephetjük magunkat egy kürtős kaláccsal – grillnyárson készítve –  és egy finom forralt borral, mindezt kint a szabadban.  A legfontosabb, hogy a párolótetővel rendelkező grilleken már indirekt sütési technológiát is alkalmazhatunk, így készíthető el bennük minden. Emellett egy oldalégőn levest vagy szószokat, forró italokat készíthetünk.  A gyártók több lehetőséget is felkínálnak, vannak külön szekrényekből álló rendszerek, melyek igény szerint válogathatóak össze (mosogató, faszenes egység, gázüzemű egység, teppan yaki, hagyományos gázos főzőlap, kőlap pizze sütéshez, tárolók, szemetes, …) valamint léteznek olyan modellek, melyek már alapból rendelkeznek több egységgel is. (főzőlap, vaslapos és rácsos grillező felület, mosogató, grillnyárs forgató, pizzasütő kőlap, …)

Mit tegyél, ha hosszabb ideig nem használod a grillsütődet (téli tárolás)?

Ez esetben mindig csatlakoztasd le a gázpalackot a grillről, előtte győződj meg róla, hogy el van zárva.  Tárold a palackot a szabadban, jól szellőző helyen. A grillsütőt pedig védd a felesleges koszolódástól, vagy környezetei hatásoktól, és takard le a típushoz passzoló téli takaróponyvával.

Mire érdemes rendszeresen odafigyelni, hogy hosszú életű legyen a grillsütőm? (tisztítás/ karbantartás)

A sütés befejezése után készülj fel a következő sütési alkalomra úgy, hogy elégeted az összes ételmaradékot. Távolítsd el minden ételt a rácsokról, fordítsd a kezelőgombokat a maximális állásba, és 5-10 percig zárt fedéllel működtesd a grillsütőt, amíg a füstölés leáll.  A rácsok tisztításához használj hosszú nyelű drótkefét. Vedd figyelembe, hogy a grillsütő forró, így viselj konyhakesztyűt, vagy használj edényfogót a kefe kezeléséhez. Nem kell lemosnod a rácsokat és a felső sütőkeretet minden sütés után, de ha ezt akarod tenni, használj enyhe szappanos vizes oldatot, majd alaposan öblítsd ki. Soha ne használj kereskedelemben kapható sütőtisztítót.
Az öntöttvas alkatrészeket (rács, vaslap) érdemes mindig beolajozni, hogy ne korrodálódjanak a használaton kívüli időszakban.

Érdemes minden sütés után ellenőrizni a zsírtálcát is. A zsírtálca közvetlenül az alatt a nyílás alatt található, amelyen keresztül a zsír lefolyik. Érdemes a zsírtálcába homokot helyezni, így amikor az megtelik zsiradékkal, sokkal egyszerűbb kiüríteni és tisztítani.

A biztonságos és hatékony működéshez legalább évente egyszer, vagy egy hónapot meghaladó tárolás után ellenőrizd az égőket, nem dugultak-e el, illetve érdemes szivárgás tesztet is végezni.

Mit tegyél ha nem működik a szikráztató?

Ez esetben az első amit érdemes ellenőrizni, hogy a szikráztatót működtető elem nem merült-e le, illetve nincs-e esetleg fordítva behelyezve. Ha biztos vagy benne, hogy nem az elemmel van a probléma, kérj tőlünk segítséget. A probléma orvoslásáig egy hosszabb gyufával vagy arra alkalmas eszközzel, a grillsütőkön kialakított oldalt található nyíláson keresztül az egyik gázégőt megnyitva be tudod gyújtani az égőket. Ezt azonban kellő óvatossággal, biztonságosan végezd el, a használati útmutatóban található folyamatot követve. Ha 5 másodperc alatt sem gyullad be az égő, ne próbálkozz tovább. Ez esetben valószínű más probléma is felmerülhet a működtetés során.

Mi tegyek ha gázszagot érzek, ha sütő nem éri el a megfelelő hőmérsékletet, ha nem gyullad(nak) be a gázégő(k), vagy ha a sütő egyenetlenül melegít.

Mindig  tartsd tisztán a gázégőket. Használaton kívüli időszakban a gázégőbe pókok, rovarokra rakhatnak fészket, ez által eltáródást okoznak az égőben, mely így nem fog megfelelően működni. Ezek az elzáródások ráadásul belobbanó tüzet is okozhatnak a felduzzasztott gáz miatt.

Ha belobbanó tűz keletkezik, azonnal kapcsold ki a gázt a forrásnál. Vizsgáld meg és tisztítsd meg a fúvókákat (főégő, oldalégő, hátsó égő) a használati útmutatóban találhatóak szerint.

tectona grandis üzletek

 

2021.12.19. - 2022.01.02. zárva
Hétfő-Szombat: 10.00-18.00 Vasárnap: zárva

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu