Balzsamos marha tortillában

2018.05.14.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  • 12 tortilla lap
  • 900 gr marha bélszín vagy hátszín szeletek
  • 1 ek durvára őrölt feketebors
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 darab zúzott zsályalevél
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek só
  • Plusz bármely szabadon választott saláta, zöldségek ízlés szerint
  • Opcionálisan: avokádó, koriander, menta, omlett csíkok, különböző sajtok stb.

 

 

Elkészítés:

1. Dörzsöljük be a húst a durvára őrölt borssal, a zsálya levelekkel, egy kis olíva olajjal, majd tegyük félre.
2. Tekerjük a grillsütőt magas hőfokra.
3. Helyezzük a hússzeleteket a forró grillrácsra és mindkét oldalon 5-5 percig süssük. Vegyük le, és csomagoljuk alufóliába.
4. Amíg a hús pihen, közepes-alacsony lángon melegítsük át egyenként a tortillák mindkét oldalát, majd tegyük alufóliába amíg minden elkészül.
5. Csomagoljuk ki a hússzeleteket, és vágjuk 10 cm-es csíkokra.
6. Ízesítsük a szójaszósszal, balzsamecettel és sóval.
7. Tekerjük a marhacsíkokat és a választott zöldségeket a tortillába, tálaljuk.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Rozsdamentes acél grill wok a zöldségekhez

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva