Bruschetta - fenséges előétel grillen

2018.06.07.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  •      2 ek oliva olaj
  •      1 gerezd zúzott fokhagyma
  •      1/2 ek só
  •      1/2 ek frissen őrölt fekete bors
  •      1 ek friss, vágott rozmaring
  •      16 szelet kenyér
  •      1/4 csésze balzsamecet
  •      1/4 csésze olíva olaj
  •      1 gerezd zúzott fokhagyma
  •      1/2 ek só
  •      1/2 ek frissen őrölt fekete bors
  •      4 csésze apróra vágott paradicsom
  •      1/3 csésze friss, zúzott bazsalikom

 

 

Elkészítés:

1. Először a fokhagymás kenyeret készítsük el: a sót, borsot, rozmaringot, fokhagymát, oliva olajat keverjük el egy tálban, majd a kenyérszeletek mindkét oldalát kenjük meg vele. 1-1 percig grillezzük közepes lángon a szeletek mindkét oldalát.
2. Ezután keverjük össze az oliva olajat, balzsam ecetet, fokhagymát, sót, borsot. Tegyük bele a paradicsomot, és keverjük össze. Kanalazzuk a fokhagymás kenyér szeletekre, a tetejét pedig hintsük meg friss bazsalikommal.


A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Vaslapok a kenyér pirításához

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva