Cajun steak fettuccine

2017.11.27.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Előkészítés ideje: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott Angus marhahátszín
  • 2 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/4 csésze csíkokra vágott vöröshagyma
  • 1/4 teáskanál őrölt édeskömény mag
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál só
  • 50 dkg fettuccine
  • 3-4 gerezd zúzott foghagyma
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt

Előkészületek és sütés:

Melegítsd elő a grillt magas fokozaton, majd kend be vékonyan a sütőrácsokat, hogy elkerüld az étel letapadását. Keverd össze az édesköményt, az oregánót, a paprikát, a feketeborsot, a sót és a pirospaprikát egy kis tálban, hogy elkészítsd a növényi fűszerkeveréket, majd dörzsöld be vele a steak mindkét felét. Helyezd a steak-et a sütőrácsra, majd mérsékeld a teljesítményt közepes fokozatra. Süsd mindkét oldalát kb. 5 percig, hogy közepesen átsütött steak-et kapj, majd vedd le és pihentesd a húst letakarva 5 percig mielőtt felvágod, végül szeleteld vékonyra. Ez idő alatt készítsd el a fettuccine-t. Ehhez főzd a tésztát 9 percig egy forró vízzel teli, öblös edényben kicsi sóval és olajjal, míg megfelelően megpuhul. Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, adj hozzá fokhagymát és vöröshagymát, majd dinszteld 3-5 percig és vedd le a tűzről. Adj hozzá a tésztához parmezán sajtot, majd bolondítsd meg hagymacsíkokkal és tálald a zamatos steak-kel.

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva