Csirke sörösdobozban

2016.02.03.
Vissza

 

Módszer: közvetett grillezés

Előkészítési idő: 10 perc

A gőzölgő sör nem hagyja kiszáradni húst, míg a magas hőmérséklet ropogósra süti a bőrt, így az eredmény minden egyes alkalommal egy tökéletes szárnyas étel. Hasznos tippünk: győződj meg arról, hogy a csirke stabilan áll, mielőtt lezárod a fedelet! Egyébként a csirke elbillenhet és kiborulhat a sör. Amikor kiveszed az elkészült csirkét a grillezőből, használj edényfogó kesztyűt és ügyelj arra, hogy ne boruljon ki a sörösdoboz tartalma, mivel az nagyon forró. Hagyd a csirkét 10 percig pihenni, mielőtt eltávolítod a sörösdobozt.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (kb. 1,8 kg)
  • 1 dobozos sör (kb. ½ l)
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál feketebors
  • 3 evőkanál a kedvenc fűszereiből álló
  • száraz fűszerkeverékből
  • 2 evőkanál növényi olaj

Előkészítés és sütés:

Távolítsd el és dobd ki a nyakat és az aprólékot. Öblítsd le a csirkét kívül és belül is, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Dörzsöld be enyhén olajjal, majd a száraz fűszerkeverékkel is kívül és belül egyaránt. Tedd félre. Melegítsd elő a grillezőt magas hőfokozaton. Nyisd ki a sörösdobozt és öntsd ki a tartalmának a felét. Helyezd a sörösdobozt a rozsdamentes acélból készült csirkesütő tartozék közepébe. Fogd meg a csirkelábakat, és húzd csirkét a sörösdobozra úgy, hogy az a hasüregbe kerüljön. Kapcsold le a gázégőt az egyik oldalon, a másik oldalon pedig állítsd közepes hőfokra. Helyezd a csirkesütő tartozékot arra az oldalra, ahol kikapcsolod a gázégőt, így közvetett sütési módszerrel készül az étel. Győződj meg arról, hogy a csirkesütő megfelelően stabil, mielőtt lezárod a fedelet. Süsd a csirkét közvetett módon, közepes hőfokon kb. 1 ¼ óráig, vagy amíg a belső hőfok el nem éri a mellrészben a 77C-ot, a comb legvastagabb részében pedig a 83C-ot. Óvatosan vedd ki a grillezőből egy edényfogó segítségével. Hagyd 10 percig a csirkesütő állványon, mielőtt levennéd róla. Ügyelj arra, nehogy a sör kiboruljon, mivel az nagyon forró. Bontsd szét a csirkét és tálalj azonnal.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:
Rozsdamentes acél csirkesütő állvány

Süss ínycsiklandó grillcsirkét saját grillsütődön. Ez a rozsdamentes acél csirkesütő állvány a legjobb megoldás szárnyasok egészben grillezésére.

ElkészültÉL! Jó étvágyat!

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu