Friss fűszerekkel töltött hal

2018.07.06.
Vissza

 

Semmi sem lehet ízletesebb a szabadban grillezett, frissen fogott halnál! Sügér, csuka, pisztráng stb. bármi jöhet a tóból vagy folyóból!

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  • 1 nagy egész hal vagy 2 kisebb hal megtisztítva
  • 1 citrom  1/8 cikkekre vágva
  • 2 evőkanál friss fűszernövény (kakukkfű, oregánó, mogyoróhagyma, kapor stb), leöblítve, felaprítva
  • 1/2 kis hagyma finoman aprítva
  • 1 paradicsom felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 teáskanál vaj
  • só és bors, ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a grillt magas (HIGH) fokozatra 2. Öblítsük le a halat majd szárítsuk meg. Alaposan sózzuk és borsozzuk.
2. Töltsük fel a hal(ak) üregét 2 citrommal, fűszerekkel, hagymával, paradicsommal, fokhagymával és vajjal. Kenjük meg kívülről mindkét oldalát olíva olajjal, majd helyezzük halsütő rácsba.
3. Helyezzük a halsütő rácsot a grillre, és tekerjük le a hőfokot közepes-alacsony fokozatra. Mikor már pirul az egyik oldala, fordítsuk meg. A hal vastagságától függően kb. 8 percet süssük mindkét oldalát.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Hal grillező kosár a grillezéshez

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva