Friss salátatál grillezett körtével és kéksajttal

2017.10.27.
Vissza

 

Módszer: közvetlen grillezés

Előkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • só és bors ízlés szerint
  • 8 csészényi friss saláta keverék
  • 1/2 pirított, felezett pekándió
  • 1/2 csésze kéksajt, rokfort vagy stilton sajt
  • 2 evőkanálnyi sherry ecet vagy almabor
  • 1 teáskanálnyi méz
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 körte, hámozva, magozva, negyedekre vágva

Előkészületek és sütés:

Melegítsd elő a grillt alacsony fokozaton. Az öntethez keverd össze az ecetet és a mézet, majd csorgass hozzá olívaolajat vékony sugárban, habverővel homogenizáld, majd sózd, borsozd. Kend be vagy spray-vel fújd be olívaolajjal esetleg másféle növényi olajjal a körtéket. Ezután helyezd az előmelegített grillsütőre alacsony fokozaton. Grillezd mindkét oldalán, míg kissé meg nem puhul és át nem melegszik (ez körülbelül 4 percet vesz igénybe).
Ez idő alatt osszad szét a friss salátát hat tányérra, ízlésesen rendezd el a grillezett körtéket, a felezett pekándiót és a sajtot az étel tetején, majd permetezd meg a korábban elkészített vinaigrette dresszinggel.

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva