Grillezett bordák

2017.11.28.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  • 1,4 kg sertésborda
  • Só és bors ízlés szerint

Szósz:

  • 1 pohár ketchup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • fél pohár víz
  • 1/3 csésze worcestershire szósz
  • 1 evőkanál chili por
  • csípős paprika szósz

Előkészítés és sütés:

A közvetlen sütési módot használva, helyezz egy csepegtetőtálcát a párologtató fölé, a sütő rácsok alá. Önts bele 2,5 cm-nyi vizet, vagy egyéb folyadékot, mint például almabort, almaecetet, esetleg e kettő keverékét.
Tedd vissza a sütőrácsot, majd melegítsd elő a grillt közepes fokozaton.
Kézzel húzd le a hártyát a bordákról. (Ez sokkal porhanyósabbá teszi majd a sült bordaszeleteket) Vágd fel a bordát 15 cm-es darabokra. Szórd meg sóval és borssal, majd helyezd a borda-állványra. Úgy helyezd a bordát az állványba, hogy a csonthegyek felfelé nézzenek. Süsd lassan, kis fokozaton nagyjából másfél óráig, vagy addig, míg egészen megpuhul.
Ez idő alatt dobd össze a fennmaradó hozzávalókat egy lábosban, és addig párold, amíg be nem sűrűsödik.  A szószt csak a sütés utolsó pár percében tedd hozzá, hogy elkerüld a benne lévő cukor megégését. A meleg szósz jobban átjárja az ételt, ezáltal teltebb ízt kölcsönöz majd neki.
Várj 5 percet a tálalás előtt.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:
Rozsdamentes bordasütő állvány


Ez a professzionális borda sütő állvány 5 borda vagy egy egész hús, például karaj elkészítéséhez ideális. Minőségi  rozsdamentes acélből készült.

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva