Grillezett csirkeszárny Roquefort mártással

2017.11.27.
Vissza

 

Módszer: közvetlen grillezés

Elkészítési idő: 5 perc előkészítés, 

Zamatos csirkeszárny, gazdag, enyhén ropogós roquefort mártással. Hogy a sütést egyszerűbb legyen, használj lapos grillező kosarat.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny

Pác:

  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 kávéskanál cayenne paprika
  • 1 kávéskanál chili
  • 1 kávéskanál oregáno
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál vörösborecet

Kéksajtos mártogatós szósz:

  • 1/2 csésze majonéz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1 teáskanál friss, aprított kakukkfű
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1/3 csésze morzsolt kéksajt

Előkészületek és sütés:

Pácold be a hússzeletet 1 órára szobahőmérsékleten vagy akár 24 órára hűtőben. Ha a hűtőt választod, fél órával felhasználás előtt vedd ki onnan és felhasználásig tartsd szobahőmérsékleten, hogy egyenletesebben süljön át. Melegítsd elő a grillezőt  MEDIUM/HIGH (közepes/magas) hőfokon.  Keféld át a rácsot olívaolajjal és folytasd az alábbiak szerint:

Melegítsd elő a grillt magas fokozaton.
Vágd ketté az összes szárnyat az inaknál, majd dobd ki a szárnyvéget. Öntsd bele a növényi olajat, hagymát, fűszereket és ecetet egy nagy, lezárható műanyag tasakba és alaposan rázd össze. Dobd hozzá a csirkeszárnyakat, majd rázogasd, míg a máz egyenletesen bevonja a húst.
Amennyiben grillkosarat használsz, spray-vel vagy kefével olajozd be, hogy elkerüld a letapadást. Helyezd a csirkeszárnyakat a kosár aljába, fedd le a fedővel, majd szorítsd meg, amennyire csak tudod, hogy biztosan rögzítsd a szárnyakat. A sütőrácsokat távolítsd el, majd tegyél egy csepegtető tálcát alá. Hogyha elülső roston sütő égőt használsz, a grillt állítsd magas fokozatra. Hogyha alacsonyabb égőt használsz, inkább közepes fokozaton működtesd. Helyezd a kosarat a nyársra, a roston sütőbe, majd kapcsold be a grillt. Addig süsd, míg arany barnára és ropogósra nem sül (ez 45 perctől 1 óráig tarthat).
Ha közvetlenül, jól beolajozott sütőrácson sütsz, állítsd alacsony fokozatra, majd addig süsd, rendszeresen megfordítva, míg arany barnára és ropogósra nem sül (ez körülbelül 30-45 percig tart).
Keverd össze a kéksajtos mártogató szósz összes alapanyagát. Még jobb, ha előre elkészíted és pihenteted, amíg el nem készül a csirke, így tökéletesen összeérnek az ízek.

Megjegyzés:  A hússzeletekben lévő csont átsüléséhez több időre van szükség. A sütési időt befolyásolhatja a szélerősség, a külső hőmérséklet, valamint a hús vastagsága és sütés előtti hőmérséklete.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:
Csirkeszárny sütő

A csirkeszárny állvány szett tartalmaz egy rozsdamentes acél serpenyőt, és egy összecsukható szárny állványt a kényelmes tárolás érdekében. Készítsen vele fenséges csirkeszárnyat, combot vagy akár alsócombot,  a nélkül hogy leragadnának. 

ElkészültÉL! Jó étvágyat!

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva