Grillezett csuka mexikói paradicsom salsával

2018.09.14.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  • 2 csuka filé (más hal is lehet)
  • 2 evőkanál növényi olaj vagy olvasztott vaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 citrom, szeletelve
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

Mexikói paradicsom salsa (Pico de gallo)

  • 3 paradicsom kimagozva, apróra vágva
  • 1/2 lilahagyma felaprítva
  • 1 jalapeño paprika kimagozva, apróra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 csésze friss koriander, apróra vágva
  • 1 tk frissen préselt lime juice
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • Tabasco mártás,só, bors

 

 

Elkészítés:

1. 10 perc alatt MEDIUMra melegítjük a grillt, olajjal megkenjük
2. Keverjük össze a növényi olajat vagy olvasztott vajat, a citromlevet, a sót és borsot, és enyhén kenjük meg a filéket. Helyezzük a halfilét a rácsra, és oldalanként 4-5 percig süssük. Halkosár használatával sokkal egyszerűbb a forgatás! Grillezzünk citromszeleteket is, amit a hal mellé tálalunk! Ha a hal átsült, azonnal tálaljuk.
3. Pico de gallo: keverjük össze az apróra vágott paradicsomot, hagymát, jalapeño paprikát, fokhagymát és a koriandert egy üveg tálban.
Adjuk hozzá a lime juicet, extra szűz olívaolajat, Tabasco szószt és sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe tálalásig!

 

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Hal grillező kosár a grillezéshez

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva