Grillezett kukoricasaláta

2018.09.27.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Előkészület: 20 perc
Adagok: 8
Nehézség: 3/5
Főzési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 8 cső friss kukorica (vagy 4 csésze fagyasztott vagy konzerv kukorica)
  • 1 piros paprika
  • 1 sárga paprika
  • 1/4 csésze szárított paradicsom apróra vágva
  • 1 jalapeno paprika apróra vágva
  • 2 evőkanál friss mogyoróhagyma aprítva
  • 2 evőkanál koriander, apróra vágva
  • 1 kis csípős paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vörösbor ecet
  • 1 teáskanál narancslé koncentrátum vagy 2 teáskanál narancslé
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • só és bors, ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

1.) 20 percig áztassuk hideg vízben a kukoricát. Eközben melegítsük elő a grillt HIGH fokozatra, és helyezzük a piros és sárga paprikákat közvetlenül a grillre. Alkalmanként fordítsuk meg, hogy minden oldalról megpiruljon a bőre. Távolítsuk el a paprikát. Ha elég hideg ahhoz, hogy meg tudjuk fogni, húzzuk le róla a bőrt és magozzuk ki. Tegyük félre.

2.) Csökkentsük a hőt MEDIUM fokozatra. Helyezzük a kukoricacsöveket héjjukkal a grillre. Kb. 5 percenként megforgatva süssük 20 percig. Tegyük félre, amíg kihűl, majd egy nagy tálban éles késsel húzzuk le a héját és vágjuk le a magokat a csövekről. Adjuk hozzá ehhez a tálhoz az apróra vágott vörös és sárga paprikát, a szárított paradicsomot, a jalapeno paprikát, a metélőhagymát és a koriandert.

3.) Egy turmixgépben daráljuk össze a csípős paprikát, a fokhagymát, az ecetet és a narancslé koncentrátumot. 20-30 másodperc után lassan adagoljuk hozzá az olíva olajat. Sóval és borssal ízesítsük. Hintsük meg a kukoricát ezzel a dresszinggel.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Sütőlemez a grillezéshez 

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva