Grillezett lazac Hoisin szósszal

2018.06.07.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  • 2 lazac steak
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek Hoisin szósz
  • 1 ek rizsecet
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 ek citromlé
  • 2 cm friss, zúzott gyömbér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 piros erőspaprika
  • spárga

 

 

Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót keverjük el egy tálban, majd öntsük a lazacra.
2. Tegyük hűtöbe minimum 15 percre (max 1 órára).
3. Közben tisztítsuk meg a spárgát.
4. Vegyük ki a szószból a lazacszeleteket, és tegyük a maradék szószt egy kis tálba.
5. Kb 10 perc alatt, közepes lángon grillezük a lazacot, hogy még pink maradjon a közepe
6. Pici olajjal grillezzük a spárgát is rövid ideig
7. A félretett szószt 2 percig főzzük, és tálaljuk fel a lazacsteak és spárga mellé

 

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Olaj spray a spárga grillezéséhez

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva