Gyömbéres marha - ananász kebab

2018.07.31.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze Knorr® Teriyaki mártás ananászlével felöntve
  • 2 evőkanál darált friss gyömbér
  • 1 darabolt ananászkonzerv lecsepegtetve (tegyük félre a levét!)
  • 500-700 gr bélszín steak kockára vágva
  • 2 piros paprika, darabokra vágva
  • 2 közepes hagyma kockára vágva
  • 12 db fa nyárs

 

 

Elkészítés:

1. Egy kis tálban keverjük össze a teriyaki szószt az ananászlével és gyömbérrel
2. Tegyünk félre egy negyed csészényit a szószból
3. Pácoló zacskóban keverjük össze a steak kockákat, a zöldségeket 1/2 csésze szósszal, és tegyük kb 1 órára a hűtőbe. Közben néhányszor forgassuk át.
4. Közben a fa nyársakat áztassuk kb 30 percig vízben, hogy az égést megakadályozzuk.
5. Fűzzük fel a nyársra a húst, zöldséget,ananászt váltakozva, amíg el nem fogynak.
6. Forgatva grillezzük, majd a félretett szósszal tálaljuk!

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Kebab szett a grillezéshez

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva