Isteni marhaborda sült

2017.10.12.
Vissza

 

Módszer: követett sütés

Hozzávalók:

  • 1 extra minőségű marha borda
  • 2 evőkanál durvára tört fekete bors
  • 2 evőkanál kristályos só
  • 2 evőkanál friss, darált rozmaring
  • olívaolaj

Előkészítés és sütés:

12-24 órával a sütés előtt öblítsd le a húst és hagyd megszáradni. Öntsd le egy kis olívaolajjal és szórd meg sóval, borssal és rozmaringgal, esetleg ízlés szerint további fűszerekkel. Ezután helyezd egy üvegtálba, fedd le műanyag fóliával, majd tedd be a hűtőbe. Sütés előtt vedd ki a hűtőből és hagyd, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, amíg a grillsütőt előkészíted.
Melegítsd elő a BBQ-t 10-15 percig, majd vedd vissza közepes fokozatra és állítsd közvetett sütési módra. Kend be a húst és az állványt is olívaolajjal. Helyezd a húst az állványra, majd süsd kb. 1 óráig 150 fokon, de félidőnél ne felejtsd el megfordítani. A hús mérete változtathat a szükséges sütési időn. Akkor készült el, amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 60 fokot.
Vedd le sültet a grillről, majd hagyd pihenni egy fedett edényben 15 percig, mielőtt felvágod. Tálald kedvenc szószoddal és fűszereiddel.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:
Rozsdamentes bordasütő állvány


Ez a professzionális borda sütő állvány 5 borda vagy egy egész hús, például karaj elkészítéséhez ideális. Minőségi  rozsdamentes acélből készült.

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu