KÍSÉRŐ ÖTLETEK - MARHASTEAK MELLÉ

2017.12.01.
Vissza

KÍSÉRŐ ÖTLETEK - MARHASTEAK MELLÉ

Avagy marhaság lenne kihagyni…pácok, masszák, gombás finomságok

Itt csak néhányat sorolunk fel azok közül a finomságok közül, amelyeket a roston sült marha mellé tálalhatunk. Javasoljuk, hogy használd a grillrács lapos oldalát a hirtelen sütéshez, és az oldalsó égőket a szószok felforrósításához.

Hagymás feltétek? Feltétlenül!

  • Sörös hagyma: süsd a vöröshagymát addig, míg aranybarna színt nem kap. Adj hozzá egy csipet mustárt, egy kevés világos sört, és jól süsd át. Szervírozz egy púpozott kanállal ebből az ínyencségből a roston sült marhaszelet vagy kolbász mellé, az összhatás felülmúlhatatlan lesz.
  • Sörtésztában sült hagyma: Fűszerezd meg a felszeletelt hagymakarikákat és vékonyan lisztezd be. Azután mártsd sörtésztába és süsd ropogós aranysárgára.
  • Hagyma, paprika és kalamatai olívabogyó-darabok: Az apróra vágott hagymát süsd ki hirtelen: darabokra vágott paprikával, ajókagyűrűvel, kimagozott és karikára vágott kalamatai olajbogyóval, oregánóval és friss paradicsompürével.
  • Karamellizált hagyma balzsamecettel: Süsd a szeletelt hagymát, amíg világos aranybarna színt nem kap. A végén bolondítsd meg balzsamecettel. Kiváló barbecue-n sütött marhahúspogácsához vagy steak-szendvicshez.
  • Gyöngyhagyma portóival: Süsd roston a gyöngyhagymát vajjal, amíg megbarnul és majdnem teljesen puha lesz. Ekkor tegyél hozzá egy kis portóit, és főzd kis lángon, amíg teljesen megpuhul.

Gombavarázs
A gombák különösen gazdag ízvilágúak és változatos módon elkészíthetők. A kifinomulttól a hagyományos aromákig természetes módon fokozzák a zamatos grillezett marhasteak ízét.

  • Ázsiai vegyes gombaízelítő: Vegyél shitake, laska és csiperke gombát, ízesítsd fokhagymával és gyömbérrel, majd süsd ki magas hőfokon. Végül adj hozzá halszószt és apróra vágott, friss koriandert.
  • Vajban sült gomba baconszalonnával: Forrósítsd fel a serpenyőt, és hevítsd addig a vajat, amíg mogyoróbarna színt kap. Adj hozzá apróra vágott baconszalonnát és felszeletelt mezei csiperkét. Süsd, amíg barna és csillogó színű lesz. Jól szórd meg törött borssal, és a barbecue-n sütött marhaszelettel tálald.
  • Dijoni mustár és gombaszósz: Vegyél mogyorógombát, fokhagymát, csiperkegombát, apróra vágott tárkonyt és süsd ki magas hőfokon. Adj hozzá húslét és tejszínt, és addig főzd, amíg a leve elpárolog. Habarj bele dijoni mustárt és egy csepp Worcester szószt.
  • Csiperkés tapanade: Vegyél gombát, fokhagymát, kakukkfüvet, oregánót és majorannát, és süsd ki magas hőfokon. Öntsd fel vörösborral, és főzd addig, amíg a leve elpárolog. Pürésítsd kimagozott olivabogyóval, kapribogyóval, ajókával, citromlével és olivaolajjal, hogy krémes pasztát kapj. Tegyél egy kanállal a barbecue-n sütött marhaszelet mellé.
  • Gombás gorgonzola-ragu: Vegyél hagymát és apró csiperkegombát, adj hozzá  csirkehúslevet és főzd, amíg a leve elpárolog. Végezetül adj hozzá összetört, puha gorgonzola sajtot (vagy egyéb puha penészes sajtot) és petrezselymet.

Fűszeres bedörzsölők és pácok
Bolondítsd meg a grillezett marhahúst ezekkel az ízletes pácokkal sütés előtt, közben vagy utána!

  • Retekkrémes bedörzsölő: Kisütés után dörzsöld be a húst retekkrém, petrezselyem, magos mustár és fehérbor keverékével.
  • Dijoni mustáros és aludttejes pác: Keverd össze a dijoni mustárt, az aludttejet és a fokhagymát. Sütés közben locsolgasd vele a húst.
  • Thai barbecue bedörzsölő: Keverj össze elkészített zöld Thai curry pasztát halszósszal, apróra vágott friss korianderrel és kókuszkrémmel. Használd a nyársonsült húsok pácolására a sütés vége felé. Tálalás előtt hagyd állni egy kicsit.
  • Ázsiai sparerib-szósz: Keverj össze kínai shaohsing rizsbort mézzel, szójaszósszal, barna cukorral, paradicsompürével és zúzott gyömbérrel. Az előresütött bordát vagy steaket pácold be vele.
  • Vegyes borsos bedörzsölő: Keverj össze hagymaport, frissen őrölt vörös, fekete és zöld borsszemeket és koriandermagot. A hússzeleteket pácold olajba, és dörzsöld be a fűszerkeverékkel.

Zamatos masszák
Bolondítsd meg a grillezett marhahúst könnyen elkészíthető mustáros szósszal, pestoval vagy salsa szósszal.

  • Almaboros mustár: Keverj össze sárga és barna mustármagot almaborral, forró angol mustárral és juharsziruppal. Tálald grillezett marhahúspogácsához.
  • Csípős csilis mustár: Keverj össze magos mustárt Tabasco-szósszal és frissen apróra vágott korianderrel.
  • Roston sült fokhagymás pesto: Keverj össze friss bazsalikomot, fenyőmagot, különlegesen puha roston sült fokhagymát, parmezán sajtot és extraszűz olivaolajat. Tedd a barbecue-n sült hússzeletek tetejére, vagy kend be vele a húst sütés előtt.
  • Zöldfűszeres pesto: Keverj össze friss petrezselymet, oregánót, tárkonyt, fenyőmagot, fokhagymát, parmezán sajtot és extraszűz olivaolajat.
  • Aszalt paprikás pesto: Keverj össze friss bazsalikomot, petrezselymet, aszalt paprikát, fenyőmagot, fokhagymát, parmezán sajtot és extraszűz olivaolajat. Nagyon finom grillkolbásszal és ropogós salátával.
  • Uborkás-paradicsomos szósz: Keverj össze finomra vágott kígyóuborkát, szárított paradicsomot, metélőhagymát és egy kis borecetet.
  • Avokádós-citromos szósz: Finoman keverj össze kemény, érett avokádót mogyoróhagymával, citromlével és egy csipet chilivel. Tökéletesen illik a grillezett hússzeletekhez és a baconszalonnás húspogácsához is.
  • Feketegombás szósz: Pácolj szeletelt csiperkegombát és shitake-gombát kínai fekete ecetbe, szezámolajba szárított babcsírával. Tálald nyárson sült marhahúshoz. 

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva