Lazac, cédrusfa deszkán

2016.02.03.
Vissza

 

Módszer: grillezés deszkán

Előkészítési idő: 60 perc

A nyugati vörös cédrusból készült deszka a legkedveltebb grilleződeszka fajta. Megfelelő használat esetén ez az ételkészítési mód fantasztikusan finom, mély füstölt ízt ad a lazacnak.

Hozzávalók:

  • Lazacfilék
  • Olívaolaj
  • Fűszerek
  • Cédrusfa grillező lapok

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: " open="" sans",="" helvetica,="" arial,="" "liberation="" sans-serif;="" text-indent:="" 70px;="" background-color:="" rgb(103,="" 173,="" 245);"="">

Előkészítés és sütés:

Áztasd vízben a deszkát 1 órán keresztül. Tippünk: Választásod szerint bármivel ízesítheted a deszkát, például különböző folyadékokkal (gyömbér ízű üdítővel, sörrel, tengeri sóval, citromlével, stb.). A különböző folyadékok különböző aromát fognak eredményezni. Miután kivetted a deszkát a folyadékból, itasd le a felületéről a nedvességet és kend be mindkét oldalát olívaolajjal. Használhatsz ízesített olajat is, ezzel eltérő ízhatást érhetsz el. Kefe segítségével kend be a lazacot olívaolajjal (normál vagy ízesített), majd szórd meg a választott fűszerekkel. Helyezd a lazacfilét a deszka sima oldalára. Melegítsd elő a grillezőt közepes-alacsony hőfokon (300 fok), helyezd a deszkát a lazaccal a grillezőre, majd zárd le a fedelet. Hagyd a grillezőben 15-20 percig. (Megjegyzés: Ha egész lazacot készítesz, az elkészítési idő 45-50 percre módosul.) Ellenőrizd, hogy áttetsző-e a lazac húsa és a villával megszúrva rétegeire bomlik-e. A legvastagabb résznél nézd meg, hogy átsült-e a halfilé. Amikor elkészült, tálaljad kedvenc zöldségeiddel, facsarj rá citrom-, lime- vagy narancslét.

Hasznos tippünk:

Legyen kéznél egy szórófejjel ellátott vizespalack, amellyel elolthatod, ha a deszka lángra kap. Amikor leveszed a rácsról vagy mielőtt a szemétbe dobod a deszkát, biztonsági okokból ismét merítsd vízbe, nehogy a deszka még mindig izzásban legyen.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:
Cédrusfa grilldeszka


2 deszka, 100% természetes kanadai cédrusból.

ElkészültÉL! Jó étvágyat!

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu