Sült pirospaprika szósz

2018.09.27.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Felkészülési idő: 45 perc
Nehézség: 2/5
Főzési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 2 nagy megsütött pirospaprika
  • 8 zöld hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 teáskanál Dijoni mustár
  • 2 teáskanál méz
  • 1,5 teáskanál friss bazsalikom - apróra vágva só és frissen őrölt fekete bors - ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

1.) Mossuk meg a paprikákat és helyezzük a grillre.

2.) Süssük MEDIUM fokozaton, amíg a bőr meg nem ég. Miután megfőtt a belseje is, helyezzük egy papírzsákba, és dörzsölve lazítsuk az égett bőrt. Ha a paprika eléggé kihűlt már, távolítsuk el a bőrét, szárakat és magokat.

3.) A zöldhagymát és fokhagymát nagyon óvatosan süssük meg hirtelen az olívaolajon egy serpenyőben. Ezt egy konyhai mixerben daráljuk össze a többi hozzávalóval és a sült paprikával, amíg egy krémet kapunk. Azonnal tálalhatjuk, vagy az elkészítéstől számítva 2 napon belül fogyasszuk el.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Sütőlemez a grillezéshez 

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek
  • tectona grandis hűvösvölgyi út
  • 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 181.
  • +36(1) 392-7985
  • info@tectonagrandis.hu
  • Nyitvatartás:
    hétfő-péntek 10.00–18.00
    szombat 10.00–16.00
    vasárnap zárva