Szicíliai grillezett csirke

2018.07.06.
Vissza

 

Módszer: közvetlen sütés

Hozzávalók:

  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk (kóser) só
  • 2 ek szobahőmérsékletű vaj
  • 1/2 tk csípős paprika krém/szósz
  • 4 csirke darabokra vágva
  • 2 citrom préselt leve
  • 2 narancs préselt leve
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 2 ek narancslikőr
  • 2 ek barbecue szósz
  • 1 csésze fekete olajbogyó
  • 2 citrom és friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

1. A fokhagymát, sót, a vajat és a paprika krémet összekeverjük egy tálban,és szószt készítünk belőle. Ezzel a szósszal kenjük át alul-felül a csirkedarabokat.
2. Melegítsük fel a grillt HIGH fokozatra, majd csökkentsük a hőt a LOW-ra. A rácsokat kenjük be olívaolajjal, hogy megakadályozzuk a letapadást. Helyezzük a csirke darabokat a grillre, süssük 30-45 percig.
3. Eközben egy nagy, mély tálban keverjük össze a többi hozzávalót.
4. A grillről levett forró csirke darabokat keverjük bele ebbe a dresszingbe. Díszítsük tálaláskor friss petrezselyemmel és citromkarikával.

 

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:

Vaslapok a grillezéshez

ELKÉSZÜLTÉL! JÓ ÉTVÁGYAT!

 

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva