Tűzrőlpattant sertés kebab

2017.11.28.
Vissza

 

Módszer: közvetett sütés

Előkészítési idő: 10 perc

Mi lehetne ennél egyszerűbb? Készen vásárolt barbecue szósz és olasz salátaöntet segítségével, néhány extra összetevőt hozzáadva kiváló, tüzes pácot készíthetsz.

Hozzávalók:

  • 70 dkg kockákra vágott sertés felsőkaraj
  • 1/4 csésze olasz salátaöntet
  • 1/2 teáskanálnyi csípős, paprikás szósz
  • 1/2 piros paprika, darabokra vágva
  • 1/2 zöld paprika, darabokra vágva
  • 1 db. 0,4 l-es felkockázott ananász, lével (konzerv)
  • 1/2 csésze barbecue szósz
  • 1 teáskanálnyi citromlé
  • 3 evőkanálnyi méz

Előkészületek és sütés:

Egy nagy, lezárható műanyag tasakba öntsd bele a barbecue szószt, a salátaöntetet, a mézet, a citromlét és a csípős, paprikás szószt, majd alaposan keverd össze. Tedd a húskockákat a pácba és hagyd, hogy összeérjenek az ízek szobahőmérsékleten 1 óráig, hűtőben akár 24 óráig is.
Felváltva fűzd fel a nyársokra a húst, a paprikát és az ananászkockákat, de a végén megmaradó pácot se dobd még ki. Grillezd a nyársakat közepes-alacsony tűzön, oldalanként 4-6 percig, de csak egyszer fordítsd meg közben. A grillezés utolsó 3 percében kend be a kebab nyársakat a fennmaradó páccal még egyszer.

A recepthez ajánljuk az alábbi grillkiegészítőnket:
Rozsdamentes acél kebab állvány

Ez a különleges kialakítású kebab állvány egyenletes sütési eredmény garantál és biztosra veheted, hogy a nyársak nem érintkeznek közvetlenül a grillel. 

ElkészültÉL! Jó étvágyat!

tectona grandis üzletek

BEMUTATÓTERMÜNK 2018.12.16 - 2019.01.06 KÖZÖTT ZÁRVA TART!

Tectona Grandis Selection
2045 Törökbálint, Tó u. 2.

+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu

Nyitvatartás:
hétfő-szombat 10.00–18.00
vasárnap zárva