Gázüzeműt vagy faszenest?

2016.04.15.
Vissza

Gázos, faszenes, esetleg mindkettő?

Az emberek többségénél, mikor új grillsütőt szeretne vásárolni az első kérdés, ami felmerül, hogy gázosat vagy faszeneset válasszon. Ha kikéri a barátai, ismerősei véleményét némelyek a faszenes, mások a gázgrillek mellett teszik le a voksukat, de akár az is előfordulhat, hogy valakinek mindkettő van. Hogyan döntse el akkor, hogy melyik lenne a jó választás?
Tapasztalt gázgrilles vagy, vagy esetleg eddig csak fröccsöntött faszenes grilleződ volt? Esetleg ez az első grillsütőd, és nagyon megterhelőnek érzed a döntés súlyát? Ne aggódj, nem dönthetsz rosszul, mert mindkét típusú BBQ kiváló lehetőségeket kínál. Meg fogod látni, ahogy egyre inkább beleásod majd magad a grillezés csodálatos kulináris világába, hogy rengeteg tényezőt kell figyelembe venni, mikor grillsütő vásárlásáról döntünk.

  • Kényelem

Azt az utánozhatatlan kényelmet, amit a jól megépített gázgrillek kínálnak azzal, hogy egyetlen gombnyomásra működőképessé tehetjük őket nehéz felülmúlni. Egyszerűen megnyitod a gázcsapot, megnyomod a gyújtógombot, és grilled azonnal életre kel. Ezután kicsit várj, míg előmelegedik a sütő és már grillezhetsz is. A faszenes grillek kétségtelenül nagyobb erőfeszítést igényelnek: meg kell venni, majd elrendezni a szenet és a gyújtókockákat, meggyújtani, életben tartani a tüzet és várni. A gázgrilleket gyorsaságban és egyszerű kezelhetőségben lehetetlen felülmúlni. A faszén szerelmesei meg pihenjenek egy kicsit, míg kivárják azt az extra 10 percet.

  • Íz

Akik hosszú ideje faszénen grilleznek, bizonyára arra esküsznek, hogy az így készült ételek BBQ-ízben felülmúlhatatlanok. A grillezés eszenciája azonban, bármily meglepő: a grillezett ételből a forró felületre lecseppenő zsírnak és nedveknek köszönhető, melyek aztán elpárolognak. A faszenes grillekben ezt az égő faszén biztosítja. A Broil King gázgrillekben pedig a lecseppenő nedvesség elpárologtatása a rozsdamentes acél Flav-R-Wave rendszeren valósul meg, melynek eredménye egy rendkívül hasonló barbecue íz lesz. A faszenes grillek túl magas hőmérsékleten íztelen és szagtalan eredményt produkálnak, ha azonban a hőmérsékletet ideális szinten tudjuk tartani, akkor kiváló sütési eredményt és íz élményt érhetünk el velük. A hagyományos, füstös grillételek különleges íz hatását és karakterét tovább erősíthetjük, ha gázüzemű grillsütőnkbe ízesített faforgácsot helyezünk.

  • Jellemzők

Vásárolhatsz olyan gázgrilleket, melyek beépített oldalégővel és roston sütővel vannak felszerelve. Kibővítheted sütési repertoárodat néhány egyszerű kiegészítővel is. A legfontosabb azonban, hogy a Broil King gázgrillek olyan széles választékot kínálnak, hogy mindenki megtalálhatja a számára ideális méretet, akár kettő, akár huszonkettő ember számára készít ételt. Ezek a grillek olyan különleges tulajdonságok arzenáljával vannak felszerelve, melyek új fejezetet nyitnak a régi, kedvenc grillételeink elkészítésénél. Egy füstölő faforgáccsal megbolondított Broil King gázgrill biztosan kiváló eredményt produkálsz, akár bordát, akár egyéb lédús ételt kívánsz elkészíteni, természetesen kevés erőfeszítéssel. A különleges grillezési kiegészítőkkel pedig még szélesebb kulináris világ tárulhat fel előtted, hiszen rengeteg receptet elkészíthetsz, a pizzától a süteményekig. 

  • Sütési technikák

Minden jól felépített gázgrill alkalmas kell, hogy legyen a magas hőmérsékleten történő perzselésre, akár steak-et, karajt, vagy csirkemellet készítesz, így mindig garantálható a tökéletes steak-house minőség. Amennyiben a lassú tempó áll inkább közel hozzád és szívesen elszöszmötölsz a grillezéssel, akkor minden bizonnyal egy jó minőségű faszenes grillre van szükséged. A jó hír azonban az, hogy bár a gázgrillekkel rendkívül egyszerű fenntartani az alacsony hőmérsékletet a lassú tűzön sütött húsokhoz, de a faszenes grillen is olyan ínycsiklandó steak-et készíthetünk, amellyel még egy tapasztalt grillszakembert is elkápráztathatunk. 

  • Kiadások

Mikor arról döntesz, hogy milyen grillsütőt szeretnél vásárolni, gondolj a minőségre, a tartósságra és a teljesítményre is. Ezek nagyon fontos szempontok, hogyha igazán élvezni szeretnéd grilleződet az elkövetkezendő években. A grillvásárlás nem egy átlagos bevásárlás, hiszen egy jól megválasztott BBQ-val családod évekig élvezheti az emlékezetesnél emlékezetesebb grillpartikat. A működtetéshez akár gázt, akár faszenet használsz, mindkettő viszonylag olcsó, azonban a használat során felmerülő költségek magasabbak a faszén esetében.

  • A döntés

A döntést Neked kell meghoznod. Választhatsz egy grillsütőt a Broil King széles kollekciójából, melyek mindenki számára tetszetős dizájnnal készülnek és még azok számára is elsőre megnyerőek, akik csak most ássák bele magukat először a grillezés rejtelmeibe. Az érme egyik oldalán egy magas minőségű, könnyen használható gázgrill, a másikon egy hagyományos és lassú faszenes grill áll (mint például a Broil King Keg), valójában mindkettő kiváló rugalmasságot és ár-érték arányt biztosít az ételkészítés terén. De persze a legfontosabbak úgyis azok az órák lesznek, melyeket grillezés közben együtt, a családdal vagy a barátokkal tölthetünk.

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu