GRILLEZÉSI MÓDOK - MIT HOGYAN 5. RÉSZ

2017.11.29.
Vissza

MIT-HOGYAN...? - Wokozás​

  • A pirítás technikája

Ez a sütési módszer népszerű az egész világon és könnyen kivitelezhető a szabadban, a gázüzemű kerti grillsütőn is. Gyors és egészséges módja egy teljes menü elkészítésének, melyhez használhatunk húst, szárnyast vagy tenger gyümölcseit más érdekes összetevők, például zöldségek, rizs vagy tészta végtelen kombinációjában.

  • A pirítás előkészítése

Habár lehet másfajta edényben is ilyen módon sütni, a wok erre a legjobb eszköz. Magas fala lehetővé teszi a pirítást kevés zsiradékon, kiloccsanás nélkül. A kialakítása miatt gyorsan lehet vele sütni magas hőmérsékleten, a hőfok állandó ellenőrzése mellett, mely elengedhetetlen feltétele a sikeres pirításnak.


  • Az étel előkészítése

Vágd fel a húst és a szárnyast hosszú, vékony csíkokra, a halfilét kockákra. Távolíts el minden zsírt a húsról és a szárnyasról, és a nagyobb zöldségeket is vágd fel szeletekre vagy kockákra. Pácold az ételt az egyedi ízhatás vagy a puhaság elérése érdekében. Figyelj arra, hogy a pácolási idő eltér a vörös húsok, hal és/vagy különféle szeletelt húsok esetében. A kevésbé puha hússzeleteket tovább kell pácolni. Ne felejtsd el, hogy a pácolt ételt célszerű hűtőszekrényben lehűteni a sütés előtt.
Először a húst, szárnyast vagy a halat süsd meg. Ezután a kemény zöldségeket, mint például a répát. Ezután folytasd a puhább zöldségekkel, mint a cukorborsó és a paprika. Az egyenletes sütés érdekében az ételt folyamatosan keverd és mozgasd a wokban fából készült kanál vagy lapát segítségével. 

Wokozáshoz ajánljuk alábbi grillkiegészítőnket:
Wok tál

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu