Grillezési módok - mit hogyan 6. rész

2017.11.29.
Vissza

Mit-hogyan...? - Sütés bő zsiradékban

  • A bő zsiradékban sütés technikája

Az ételek széles választékát lehet a kerti grillsütőn bő zsiradékban sütni, a burgonyától a tenger gyümölcsein át a csirkéig. A sütéshez ebben az esetben nagy mennyiségű olajat használunk, lehetőség szerint telített változatot. A kerti környezet ideális a bő zsiradékban történő sütéshez, mivel a füst, a zsír és a szagok az szabadba távoznak, és nem a lakóterekben áramlanak szerteszét.

  • A bő zsiradékban sütés előkészítése

Ezt a fajta sütést a kerti grillsütőn serpenyőben vagy wokban végezhetjük el, közvetlenül a  hőforráson. Töltsünk meg egy serpenyőt növényi vagy kukoricaolajjal maximum az edény feléig. Alacsony hőfokon kezdjünk, majd emeljük a hőfokot  fokozatosan. Óvatosan ellenőrizzük az olaj hőmérsékletét egy sütő hőmérővel, vagy egy kenyérkockával. A jól bevált módszer szerint az olaj hőmérséklete akkor megfelelő, ha a kenyérkocka kb. 30 másodperc alatt barnára sül benne. A legtöbb bő zsiradékban sütött étel esetében 180°C és 200°C közötti hőmérséklet ideális az  elkészítéshez.

  • Az étel előkészítése

A bő zsiradékban sütött ételek jobb ízűek, ha párizsiasan vagy panírozva sütjük, így ízletesebbek és megőrizzük a bennük lévő nedvességet is.

 

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu