Hozd grillsütődet tip-top formába!

2016.03.08.
Vissza

 

Az idei első grillezés előtt is áldozz egy-két órát arra, hogy grilledet tip-top formába hozd. A BBQ élettartamának meghosszabbítása és a biztonsági előkészületek miatt egyik évben sem lehet elmulasztani, hogy egy kis időt gázgrilled tisztításával és ellenőrzésével tölts. Csak kövesd az alábbi lépéseket és grilled egykettőre tökéletesen felkészítve várja majd, hogy munkába állhasson.

  • 1. lépés

Távolítsd el az összes sütőrácsot, rostélyt és az égőket, majd egy erős sörtéjű kefével kapard le a felhalmozódott zsírt a grill belsejéből. Alkalmazz grill
tisztítót, dörzsöld le a grill belsejét és külsejét, majd öblítsd le vízzel. Soha ne használj sütőtisztító szert, mert maró hatású lehet és károsíthatja az alkatrészeket.

  • 2. lépés

Ellenőrizd az égőket, hogy nem rozsdásodott-e be valamelyik alkatrésze. Hogyha rozsdás, itt az ideje, hogy lecseréld őket. Takarítsd ki az összes eltömődött bemenetet egy fogpiszkáló segítségével, de vigyázz, nehogy sérülést okozz rajtuk. Ellenőrizd a gyújtók érintkezéseit, hogy nem korrodálódott-e vagy lazult ki, majd távolítsd el az összes törmeléket az elektródából. Ezután tisztítsd ki a venturi csövet. Ezeknek a csöveknek a tisztántartása nagyon fontos, mert a pókok szeretik hálóval befonni, melyek
eltorlaszolják a csövet és kárt okozhatnak benne.

  • 3. lépés

Ellenőrizd a közepes sütési fokozatot. Ha grillsütőd rendelkezik melegítő lappal, távolítsd el, és bizonyosodj meg arról, hogy a rozsda nem mart lyukakat bele.

  • 4. lépés

Ellenőrizd a rácsokat és hegesztéseket, hogy nincsenek-e eltörve, majd távolítsd el az összes égéstermék maradványt. Hogyha grillsütődön vannak öntöttvas rácsok, kezeld le őket olajjal, hogy megakadályozd az ételek letapadását és a rozsdaképződést.

  • 5. lépés

Vizsgáld meg a gáztömlőt, hogy nincsenek-e rajta lyukak, repedések, ami gázszivárgást okozhat. Ezt egyszerűen megteheted folyékony mosogatószer és víz 50-50%-os keveréke és egy kefe segítségével úgy, hogy a keverékkel bekened a csövet. Takarítsd le rendesen a csatlakozókat, a tartálycsövet és a szelepet. Lassan nyisd meg a gázt, és közben figyeld, hogy nem buborékol-e a cső. Ha igen, ez a szivárgás jele. Próbáld meg megszorítani a csatlakozót, majd teszteld le újra. Ha a buborékolás nem marad abba, cseréld le az egész gázcsövet. Legfontosabb a biztonság!

  • 6. lépés

Végül ellenőrizd a gombokat, fogantyúkat és a hőmérőt. A kisebb alkatrészek lecserélésével bármikor könnyen, olcsón és látványosan felújíthatod grillsütődet.

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu