Téli grillezési tanácsok

2016.01.03.
Vissza

 

Ki mondta, hogy a grillezés csak a nyári napok kiváltsága? Ínycsiklandó grillételeket egész évben könnyen készíthetünk.

Íme, néhány praktikus grillezési tanács téli sütögetéshez, melyeket érdemes végiggondolni, mielőtt nekilátunk kiásni a hó alól imádott grillsütőnket:

Mindig melegítsük elő a grillsütőt 200-230 °C-ra, és csak azután kezdjük el szabályozni a hőmérsékletet!

Ha faszénnel sütünk, használjunk nagyobb mennyiségű faszenet a hosszabb előmelegítéshez és grillezéskor a plusz hőhöz!

Tartsuk észben, hogy a sütési idő rendkívüli hideg esetén változhat: egy könnyen leolvasható húshőmérővel időnként ellenőrizzük, hogy az étel egyenletesen sül-e.

Grillezzünk lezárt fedővel: a hőveszteség egy hideg téli napon jelentősen nagyobb, mint a nyári melegben. Ne feledjük, a grillsütő hőmérsékletét szinte lehetetlen télen nyitott fedővel egyenletes szinten tartani!

Ha szeles időben grillezünk, próbáljuk minél jobban védeni a grillsütőnket a széltől! Hideg napokon főleg nagyon kell ügyelnünk arra, hogy nehogy elfújja a szél a hőt, különben sosem készül el a vacsoránk! Törekedjünk arra, hogy szélvédett helyen grillezzünk, a biztonsági távolságok megtartásával, hogy elkerüljük a teraszburkolat vagy otthonunk megrongálódását.

Tartsuk szabadon a grillsütő környékét! Ha elég helyünk van a munkához és minden kéznél van, ami szükséges az ételkészítéshez, akkor nem fog megtelni a csizmánk hóval a sok ide-oda sétálgatástól. Így garantáltan sokkal élvezetesebb grillezési élményre számíthatunk, és nem leszünk kitéve annak, hogy elesünk vagy megcsúszunk. Persze azért nem árt a forralt bort is óvatosan adagolni!

A világítás terén több lehetőség is kínálkozik. Néhány korszerű grillsütőben már van beépített világítás, de ha a miénk éppen nem olyan, akkor is könnyedén felszerelhetünk rá egy praktikus, speciális, fogantyúlámpát, hogy ne keljen a sötétben grilleznünk. A Broil King sokféle világítási megoldást kínál a grillsütőihez, érdemes beruházni egybe.

A legfontosabbat mindig tartsuk a figyelmünkben: Soha ne használjuk a grillsütőt beltéren, garázsban vagy egyéb zárt helyen! A szén-monoxid felhalmozódás, a tűzveszély és a füstmérgezés veszélye miatt nem éri meg kockáztatni!

Leesett a hó? Gond egy szál se! Elő a hólapáttal és kezdődhet a grillezés!

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu