Termelői piac: a grillezők paradicsoma

2017.11.29.
Vissza

 

Belefáradtál a várakozásba a szupermarketek pénztárainál? Valami olyan helyet keresel, ahol helyi termékeket, friss kenyereket vásárolhatsz, méghozzá többnyire még olcsóbban is? Akkor a termelői piacokon a helyed, ahol mindent megtalálhatsz, ami a grillezéshez kell. A friss gyümölcsöktől a zöldségéken át a húsokig, a szárnyasoktól a halakig, egy igazi piacon olyan nagy változatosságot találsz, melyet egy grillel ki is tudsz használni.
A termelői piacok lehetővé teszik, hogy a gazdálkodó a legjobb és legízesebb alapanyagokat kínálja, megőrizve a termékek valódi tápanyagtartalmát, sőt még üzemanyagot is megtakaríthat azzal, hogy a portékáit a környéken adja el, így sokkal kevésbé szennyezi a környezetet.
A termelői piacok másik nagy előnye, hogy az ott kínált árukat többnyire hagyományos módszerekkel vagy akár organikusan termesztik, az állatokat a legelőn tartják, sajtjaikat házilag készítik, a szárnyasok a szabadban nőnek fel, és ezekből az alapanyagokból egészségesebb és ízletesebb grillételt lehet produkálni.
Tehát mielőtt legközelebb nyársat vagy steak-et sütsz, ne felejtsen el elmenni a legközelebbi piacra, hogy a legjobb áron a legfinomabb ételeket készíthesd.

Hasznos tippek a termelői piacokon történő bevásárláshoz:

Szánj rá időt:
Ne rohanj, mert nemcsak rendkívüli ajánlatokat hagyhatsz ki, hanem a “piacozás” különleges hangulatát sem fogod átérezni.

Hozz készpénzt:
A készpénz a legegyszerűbb fizetési mód, egy marék apróért egy kisebb kupac ínycsiklandó piaci finomságot kaphatsz.

Hozz bevásárló szatyrot vagy kosarat:
Lehetséges, hogy néhány árusnak vannak zacskói vagy dobozai, de sokkal jobb, ha a saját szatyrunkat vagy kosarunkat használjuk fel újra és újra.

Kérdezz:
Döntsd el előre, hogy ha valamelyik terméket nem ismered, akkor meg fogod kérdezni az árust. Így akár fontos tárolási információkat vagy egy-két jó receptet is kaphatsz.

Menj korán:
A legnagyobb kínálatot a nyitáskor találod.

Menj későn:
Igen, ellentmondunk az előző pontnak, de ha nem szeretsz korán kelni, akkor célszerű a zárás környékén menni, mert ilyenkor óriási kedvezménnyel vásárolhatsz, igaz, hogy már csak a maradékból csemegézhetsz.

Vigyél magaddal hűtőtáskát:
Vigyél magaddal hűtőtáskát vagy hűtődobozokat az autóban, vagy szállítsd a húsokat mielőbb haza, hogy a lehető legjobb minőségben tarthasd őket felhasználásig.

Kísérletezz:
Nyugodtan próbálj ki új gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat és a tenger gyümölcseit.

Piacok, amiket nem érdemes kihagyni:

Egyre több és több helyes termelői piac bukkan fel a fővárosban és vidéken egyaránt. Nekünk ezek a kedvenceink, neked is meleg szívvel ajánljuk.

Liliomkert Piac - Balaton, Káptalantóti
Szimplakert háztáji piac

 

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu