Útmutató a grillsütők téli felkészítéséhez

2016.02.03.
Vissza

 

Mikor lehűl az idő és a falevelek is hullani kezdenek, ideje gondolnunk grillsütőnk téli felkészítésére. Nemcsak akkor érdemes ilyenkor átvizsgálni és letisztogatni a grillsütőnket, ha el akarjuk rakni jövő tavaszig, hanem akkor is szánjunk energiát erre a műveletre, ha egész évben grillezünk. Ez a legjobb módszer arra, hogy grillsütőnket sokáig jó állapotban tartsuk.

Tisztítsuk le alaposan a grillsütőt! Távolítsuk el az alkatrészeket és dörzsöljük át a grillfedőt egy erős sörtéjű grillkefével. Egy rongy és egy vödör meleg, szappanos víz segítségével tisztítsuk le a grillt kívül-belül. Ne felejtsük el kiüríteni a csepegtető tálcát sem! Abban az esetben, ha elrakjuk grillsütőnket télire, nagyon fontos megvárni, hogy a barbecue teljesen megszáradjon, mielőtt elcsomagoljuk. Vizsgáljuk meg az alkatrészeket! Ha szükségünk van pótalkatrészekre, ne halogassuk, rendeljük meg ezeket mielőbb. Ellenőrizzük át a csöveket, hogy nincsenek-e elöregedve, esetleg megrepedezve.

Olajozzuk át az öntöttvas sütőrácsokat! Ha egy vékony réteg sütőolajat viszünk fel a száraz sütőrácsokra, ez egy plusz védőréteget képez a rozsdásodás ellen. Ha nem akarjuk használni grillsütőnket egy ideig, tegyük beltérre, egy meleg, száraz helyre. Akár kint tároljuk a téli hónapok során, akár fedett helyen, mindenképp érdemes befektetni egy strapabíró grillhuzatba. Ez segít majd megvédeni grillsütőnket az időjárás viszontagságaitól és a szennyeződésektől.

A gázpalackokat mindig jól szellőző helyen tároljuk! Ha zárt helyen teleltetjük a grillsütőnket, feltétlenül szereljük le róla a gázpalackot! Grillsütőnknek jó helye lesz a garázsban vagy a kerti faházban, de a gázpalackokat rendkívül veszélyes beltéren tárolni, mivel a legkisebb szivárgás is komoly pusztítást okozhat.

A grillsütő kizárólag kültéri használatra való! Soha ne használjuk zárt helyen: garázsban, faházban vagy erkélyen. Továbbá a grillezés előtt bizonyosodjunk meg róla, hogy grillsütőnk legalább egy méterre van minden gyúlékony anyagtól és nincs tető alatt.

tectona grandis üzletek

 

Hétfő-Szombat: 10.00-19.00 Vasárnap: 10.00-18.00

Tectona Grandis Selection / 2045 Törökbálint, Tó u. 2.
+36(23) 500-576 I info@tectonagrandis.hu